Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Ποιος έχασε στην Ισπανία ; της Δώρας Μακρή

της Δώρας Μακρή
Ετσι τιμής ένεκεν για το Λαικό Κόμμα που κέρδισε τις ισπανικές εκλογές.
-1.700 ανοιχτές υποθέσεις διαφθοράς, κατάχρησης δημοσίου χρήματος κλπ. Το 90% των υποθέσεων αφορά σε στελέχη του Λαικού Κόμματος. Υπουργούς, βουλευτές, δημοτικους´ συμβούλους κλπ. Μέχρι κι ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αθνάρ ο κ. Ροντρίγο Ράτο είναι στη φυλακή! Στη φυλακή επίσης είναι κι ο πρώην ταμίας του Λαικού κόμματος κ.Μπάρθενας ο οποίος πλήρωνε με φακελάκι όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη. Φυσικά διατηρούσε διπλά βιβλία και στην Ελβετία έχει καταθέσεις 25 εκ.ευρώ. Ο κ. Ραχόι όταν τον συνέλαβαν του έστειλε μήνυμα στο κινητό του " Να είσαι δυνατός Χοσέ Λουίς!". Ποτέ δεν μάθαμε άλλες λεπτομέρειες. Οι ανακριτές χειρίζονται την υπόθεση.
-Αρχές Ιουλίου η ΕΕ θα επιβάλλει ένα πρόστιμο περίπου 2,5 δις ευρώ, επειδή η κυβέρνηση Ραχόι το 2015 δεν εκπλήρωσε τον στόχο του ελλείμματος και της έλειψαν 10 δις ευρώ. Πού θα τα βρεί; Μέτρα; Μα αφού είχαμε ανάπτυξη! Οι Βρυξέλλες προβλέπουν ότι ούτε το 2016 ούτε το 2017 θα εκπληρωθεί ο στόχος του ελλείμματος στην Ισπανία. Θυμάμαι ακόμα τις προεκλογικές δηλώσεις και τα ψέμματα του Λουίς ντε Γκίντος ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα!
-Πετσόκοψε όλα τα κονδύλια για την έρευνα , για την υγεία, την παιδεία και το 30% του ισπανικού πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Η ανεργία φθάνει τα δικά μας ποσοστά. Ενας στους δύο νέους κάτω των τριάντα είναι άνεργος!
-Ψήφισε την εργασιακή μεταρρύθμιση , αυτή που τώρα ζηλεύει ο Φρανσουά Ολάντ και διέλυσε όλες τις ΣΣΕ. Οι εργοδότες ευτυχείς. 9 στα 10 συμβόλαια είναι οριςμένου χρόνου και χωρίς αποζημίωςη. Διέλυσε όλο το ζηλευτό κοινωνικό κράτος που είχε χτιστεί στην Ισπανία από το 1931 με τη Δεύτερη Ρεπούμπλικα.
-Το 2012 ναι και η Ισπανία διασώθηκε! Αλλά δεν το λέμε! Η λέξη " διάσωση" ενοχλεί αφάνταστα! Η ενίσχυση των ισπανικών ιδιωτικών τραπεζών πέρασε ωραιότατα στο δημόσιο χρέος το οποίο σημειωτέον με την διακυβέρνηση Ραχόι εκτοξεύτηκε . Ξεπερνάει πλέον το ένα τρισεκατομμύριο! Αλλά δεν το αναφέρουν ποτέ.
Αυτά τα ολίγα για την ώρα. Οι ισπανοί φοβήθηκαν. Φοβούνται. Αυτό το 33% που ψήφισε το Λαικό Κόμμα είναι ένα υπέροχο σύστημα που αυτοτροφοδοτείται εδώ και πολλές δεκαετίες ακόμα και την επί Φράνκο εποχή.
Σε απόλυτους αριθμούς περίπου 7.700.000 εκ. Ισπανοί ψήφισαν Λαικό Κόμμα. Ναι , αλλά η χώρα έχει πληθυσμό 47 εκατομμύρια!

Καληνύχτα σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.