Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Επιστολή Φάμελλου προς Τράπεζες "Παραδώστε τις δανειακές συμβάσεις των καναλιών

Να αποκαλύψουν τις δαπάνες από διαφήμιση στα ΜΜΕ την περίοδο 2005-2014, αλλά και τα στοιχεία των δανείων που συνήφθησαν και δεν αποπληρώνονται, ζήτησε με επιστολές της στα ΜΜΕ αλλά και τις τράπεζες η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Ως γνωστόν, για το 2015, που ήταν η ΠΦΑ διακυβέρνηση, έχει ήδη δοθεί στη δημοσιότητα.
Επίσης η Εξεταστική στο πλαίσιο του ελέγχου των τραπεζικών δανείων προς τα ΜΜΕ απέστειλε επιστολή στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας (EPSILON TV, ALPHA, MEGA , ΑΝΤ1, ΣΚΑΙ, STAR, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, ΑRΤ) ζητώντας τους να προσκομίσουν τις δανειακές συμβάσεις που έχουν υπογράψει και δεν έχουν εξοφληθεί καθώς και τις εγγυήσεις και την εξυπηρέτηση των δανείων έως σήμερα.
Παράλληλα, στο πλαίσιο ελέγχου των δανείων στα κόμματα η Εξεταστική έστειλε επιστολές σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ένωση Κεντρώων, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγους πράσινους για να της προσκομίσουν τις δανειακές συμβάσεις που έχουν υπογράψει, και οι οποίες εμφανίζουν σήμερα υπόλοιπο αλλά και την εξυπηρέτηση τους έως σήμερα.
Επίσης εστάλησαν επιστολές στην Εισαγγελία Εφετών και τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος ζητώντας τη χορήγηση: α) του πορίσματος Καλούδη για την δανειοδότηση των πολιτικών κομμάτων από την Αγροτική Τράπεζα και την διάταξη του Εισαγγελέα με την οποία τέθηκε στο αρχείο η δικογραφία του Επίκουρου Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γιώργου Καλούδη και β) των υπολοίπων δικογραφιών και των πορισμάτων που σχηματίστηκαν από την Εισαγγελία ή τέθηκαν στη διάθεση της και αφορούν στον έλεγχο δανειοδοτήσεων μέσων ενημέρωσης και πολιτικών κομμάτων.
Με άλλη επιστολή προς την Τράπεζα της Ελλάδος η Εξεταστική ζήτησε τη χορήγηση των πορισμάτων που συνέταξε η Τράπεζα της Ελλάδος ως εποπτική αρχή για τις δανειοδοτήσεις των πολιτικών κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης, αλλά και των πορισμάτων που έχουν κατατεθεί ή κοινοποιηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος από άλλες αρχές (εγχώριες ή μη). Ακόμη η Εξεταστική Επιτροπή έστειλε επιστολή στην Ειδική Υπηρεσία Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών ζητώντας να προσκομιστούν τα ποσά της κρατικής χρηματοδότησης από το έτος 2002 έως και το έτος 2015 που έλαβαν τα πολιτικά κόμματα και τις Εκθέσεις Ελέγχου Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.
Πηγή: koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.