Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Μάρδας, Κουράκης και Φάμελλος στην αγορά της Θεσσαλονίκης

Μίλησαν με τον κόσμο και αντάλλαξαν ευχέςα

Αισιόδοξοι ότι το 2016 τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα δήλωσαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, οι οποίοι μαζί με άλλα στελέχη του κόμματος έκαναν εξόρμηση στην αγορά του κέντρου της Θεσσαλονίκης για να μιλήσουν με τον κόσμο και να ανταλλάξουν ευχές για τη νέα χρονιά.
«Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα, η οικονομία μπαίνει σε μια άλλη τάξη, η κυβέρνηση περπατάει με
ταχύτητες που τις βλέπει πια ο κόσμος, δεν χρειάζεται εμείς να επισημάνουμε τις ταχύτητες, και θεωρούμε το 2016, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, μπορεί να είναι και έτος ανάκαμψης. Ο στόχος μας είναι να οδηγήσουμε την οικονομία σε θετικό πρόσημο και να ξεπεράσουμε τις όποιες προβλέψεις υπάρχουν», δήλωσε ο Δημήτρης Μάρδας.
Σε ερώτηση για το αν θα καταφέρει η κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τις συντάξεις ο υφυπουργός Εξωτερικών απάντησε: «Το Ασφαλιστικό θα έρθει. Να δούμε τις ακριβώς θα γράφει. Μέχρι τώρα γίνεται ένα μεγάλο σύνολο συζητήσεων σε υποθέσεις, μπορώ να πω σε μια εικονική πραγματικότητα. Από τη στιγμή που έρθει και μπούμε στη συζήτηση, μετά θα δείτε τι ακριβώς προβλέπεται και που κρατάμε τις υποσχέσεις».
Ως προς τις συζητήσεις περί οικουμενικής κυβέρνησης ο κ. Μάρδας δεν έδωσε καμιά βάση και είπε πως «από τον Φεβρουάριο τα ίδια ακούμε».
«Οι φημολογίες αυτές είναι όνειρα θερινής νυκτός, παρόλο το κρύο που έχουμε», σημείωσε για τα περί οικουμενικής κυβέρνησης ο Τάσος Κουράκης και πρόσθεσε: «Δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Η κυβέρνηση τα πάει πάρα πολύ καλά, έχει ορίζοντα τετραετίας και θα δείτε θα πειστούν και οι πλέον κακόπιστοι ότι από τα μέσα του 2016 θα καταλάβουν όλοι ότι τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά, ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υλοποιεί τις υποσχέσεις και θα έχουμε μια πολύ καλή χρονιά».
Για το ζήτημα των συντάξεων ο αντιπρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε: «Δεν φοβόμαστε. Είμαστε σε ένα πολύ καλό δρόμο, προσπαθούμε για το καλύτερο, θα φανεί τις επόμενες μέρες».
«Ως μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙZΑ δεν θα μπορούσαμε σήμερα παρά να είμαστε με την κοινωνία γιατί εκπροσωπούμε την κοινωνία, μαθαίνουμε από την κοινωνία, δουλεύουμε μαζί με για την κοινωνία και θα κάνουμε ότι μας πει η κοινωνία», δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος για την εξόρμηση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην αγορά. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ σήμερα και για να ακούσει και για ευχηθεί. Και για να πει ότι θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους επαγγελματίες, στους εργαζόμενους, αλλά και στους άνεργους και τους νέους της πόλης μας. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να σταματήσουμε την κατηφόρα, να κρατήσουμε όρθια την πατρίδα μας, να κρατήσουμε τους νέους και τους επιστήμονες στη χώρα. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη και στον ελληνικό λαό αλλά και στην κυβέρνηση. Κατά κάποιο τρόπο αλλάξαμε τον ρου της ιστορίας μέσα στο 2015 και το 2016 θα αρχίσουν να υπάρχουν αποτελέσματα. Καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες, αλλά ξέρουμε ότι οι πολίτες έχουν εμπιστοσύνη στο ότι επιστρέφει επιτέλους στην Ελλάδα το δίκαιο, η διαφάνεια και η αξιοκρατία», επισήμανε.
Στην εξόρμηση συμμετείχαν οι συντονιστές των Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄και Β΄ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Δημητριάδης και Χρήστος Ρώσσιος
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μοίρασαν φυλλάδιο με αναφορές στις μάχες που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και τις δράσεις που σχεδιάζει για το 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.