Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για την AGROTICA

Η ματαίωση των εγκαινίων της  AGROTICA και τα επεισόδια που έγιναν σήμερα το απόγευμα στο χώρο έξω από το Βελίδειο Συνεδριακό Κέντρο , ήταν η κορωνίδα της προσπάθειας των ακροδεξιών κύκλων να εμποδίσουν το διάλογο των αγροτών με την κυβέρνηση.
Δυστυχώς , η παρεμπόδιση των εγκαινίων της AGROTICA  ήταν μια παρεμπόδιση μιας γιορτής της πόλης της Θεσσαλονίκης και του αγροτικού κόσμου.
Οι ακροδεξιοί , που με συνθήματα εναντίον της Βουλής και του πολιτικού συστήματος , προκάλεσαν τα σημερινά επεισόδια ,  θεωρούμε ότι δεν εκφράζουν τον αγροτικό κόσμο. Και βεβαίως δεν πρέπει να αποτρέψουν  τον διάλογο που ο Πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες  , ώστε  να βρεθεί ικανοποιητική λύση στα προβλήματα που έσπρωξαν τον πρωτογενή τομέα  τα πέντε χρόνια των μνημονιακών πολιτικών που εφάρμοσαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ .
Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των αγροτών και στα δίκαια αιτήματά τους και τους υποσχόμαστε ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να πετύχουμε αναθεώρηση της ΚΑΠ το 2017 , που θα δικαιώσει σημαντικά τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου.
Πρέπει όμως η Ν.Δ.  και τα υπόλοιπα  πολιτικά κόμματα να πάρουν  σαφή θέση απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές , που αμαυρώνουν τον αγώνα των αγροτών και να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι υποκίνησαν τα σημερινά επεισόδια.
Πιστεύουμε ότι ο διάλογος είναι μονόδρομος και καλούμε τους αγρότες με την προσέλευση τους σε αυτόν  να απομονώσουν και να καταδικάσουν τα ακροδεξιά στοιχεία που σήμερα στη Θεσσαλονίκη αμαύρωσαν τον αγώνα τους .
Η τυφλή και αδιέξοδη σύγκρουση είναι πληγή για τη δημοκρατία και για την χώρα μας που αγωνίζεται να βγει από την κρίση  και να μπει στον δρόμο της ανάπτυξης.

                                                                              Θεσσαλονίκη, 28-1-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.