Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Να σταματήσουν οι διώξεις των πολιτών που εναντιώθηκαν στην κατασκευή του ΣΜΑ Ευκαρπίας



Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης δηλώνει τη συμπαράστασή του στους πολίτες που διώκονται κατ' επανάληψη, και παρά τις επανειλημμένες αθωωτικές αποφάσεις, για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις εναντίον του ΣΜΑ Ευκαρπίας, ενός αγώνα στο πλαίσιο των «συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών».

Έργα όπως ΣΜΑ, ΚΔΑΥ, ΧΥΤΥ, μονάδες κομποστοποίησης κ.ά. πρέπει υποχρεωτικά να ενταχτούν στον νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων και να συνδυάζονται αποτελεσματικά με τα Τοπικά σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων των ΟΤΑ.

Ο νέος σχεδιασμός και όλες οι δράσεις οφείλουν να εντάσσονται στην Ορθή Διαχείριση Απορριμμάτων (ΟΔΑ) με προτεραιότητες την μείωση και την πρόληψη παραγωγής απορριμμάτων, την ενίσχυση της διαλογής στην πηγή, της ανακύκλωσης, της επαναχρησιμοποίησης και της κομποστοποίησης. Μια τέτοια διαχείριση, μειώνει στο ελάχιστο τον όγκο των τελικά απορριπτόμενων απορριμμάτων, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, μειώνει το κόστος για τους δημότες και ανατροφοδοτεί την τοπική ανάπτυξη και αξιοποιώντας εγκαταστάσεις μικρής κλίμακας και χαμηλής όχλησης.

Καλούμε τον ΦοΔΣΑ και τους Δήμους να εκπονήσουν άμεσα τον Περιφερειακό Σχεδιασμό και τα Τοπικά σχέδια διαχείρισης σύμφωνα με τις αρχές του νέου ΕΣΔΑ με ουσιαστική διαβούλευση και κινητοποιώντας την κοινωνία και την οικονομία.

Ζητάμε να σταματήσει η αυτεπάγγελτη βιομηχανία διώξεων των πολιτών, πολύ περισσότερο που ήδη έχουν γίνει έξι παρόμοιες δίκες και όλοι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν πανηγυρικά.

Καλούμε τον λαό της Θεσσαλονίκης σε συμπαράσταση των διωκόμενων πολιτών δίνοντας το παρών στο Δικαστικό Μέγαρο στις 18 στις 25 και 30 Νοεμβρίου.

Για τις Ν.Ε. Α΄και Β΄ Θεσσαλονίκης

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.