Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Η επιλογή Παυλόπουλου είναι ένα ισχυρό μήνυμα διάλυσης μύθων

O δημοτικός σύμβουλος της Συμπαράταξης Λαρισαίων και μέλος της Ν.Ε. Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μπαμπαλής, με σχόλιο του έγραψε τα εξής:


«Η επιλογή Παυλόπουλου είναι ένα ισχυρό μήνυμα διάλυσης μύθων, με το μικρότερο δυνατό κόστος, που απευθύνεται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό: 

ΜΥΘΟΣ 1: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φανατικός πολέμιος των συναινέσεων. Μύθος που καλλιεργήθηκε κυρίως από την φασιστική ομάδα Σαμαρά που προσπάθησε να πάρει την ιδιοκτησία μιας παράταξης με δημοκρατική ιστορία μεταπολιτευτικά. Ε λοιπόν όχι, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολέμιος των συναινέσεων με φασίστες μόνο και καλεί σε συναίνεση με ειλικρίνεια και μεγαλοψυχία, κάνοντας υπερβάσεις στην «αριστεροφροσύνη» του ακόμα κ όταν μπορεί να εκλέξει ΠτΔ όποιον θέλει.
ΜΥΘΟΣ 2: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντι-Ευρωπαϊκό κόμμα. Μύθος που καλλιεργήθηκε από τους εκφραστές του μονόδρομου της λιτότητας και συντηρείται από τους εμπνευστές του (Μέρκελ-Σόιμπλε κ ΣΙΑ) σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Επιλέγει για ΠτΔ έναν ακραιφνή φιλο-Ευρωπαϊστή ο οποίος κάνει πρώτη δήλωση αποδοχής της υποψηφιότητας θυμίζοντας διεθνώς ότι αντι-Ευρωπαϊστές είναι όσοι έχουν ξεστρατίσει την Ευρώπη από τις ιδρυτικές της αρχές και τους υπαρξιακούς της στόχους: «…πρέπει να δοθεί αυτός ο αγώνας από την Ελλάδα για να αποκατασταθούν οι αξίες στην Ευρώπη. Η Ευρώπη εδώ και καιρό έχει χάσει μεγάλο μέρος από τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε. Πάνω στις οποίες οι ιδρυτές της και κυρίως ο άνθρωπος που σημάδεψε την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ονειρεύτηκαν την Ευρώπη εκείνη. Φαίνεται άλλωστε ότι ο τελευταίος επιζών από τους μεγάλους ηγέτες ο Χέλμουτ Σμιτ όταν αναγορεύτηκε διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών είπε συγκλονιστικά πράγματα για τη χαμένη αξιοπρέπεια της Ευρώπης» 
ΜΥΘΟΣ 3: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει ένα μέρος του Ελληνικού λαού. Μύθος που προσπαθεί να στήσει το λόμπι των δορυφόρων της Γερμανίας με την αμέριστη στήριξη Σαμαρά – Ραχόι – Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Δε θα τους κάνει λοιπόν τη χάρη ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει στην κρισιμότερη φάση των διαπραγματεύσεων με μια οριακή «πύρρειο» νίκη με το πολύ 162 ψήφους. Θα πάει με μια ευρύτατη κοινοβουλευτική νίκη στέλνοντας στην Ευρώπη το μήνυμα ότι είναι ο απόλυτος εκφραστής ενός ολόκληρου λαού…» 

papaioannou-giannis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.