Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Διαμαρτυρία κατοίκων Επανομής για κεραίες - 7 συλληφθέντες στο γήπεδο

Ο αυταρχισμός της εξουσίας δείχνει το πρόσωπό του ακόμα και για ζητήματα περιβάλλοντος και προστασίας από τις επικίνδυνες ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες των κεραισυστημάτων κινητής τηλεφωνίας.
Η φιλειρηνική διαμαρτυρία πολιτών της Επανομής, που στρατεύτηκαν στο κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών Επανομής, και παραβρέθηκαν στο γήπεδο προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία και τους θεσμούς σχετικά με τις επιβλαβείς επιπτώσεις από την ανέγερση πύργου κινητής τηλεφωνίας μέσα στο στάδιο Επανομής, οδήγησε σε 7 συλλήψεις πολιτών με την κατηγορία της παρακώλυσης αθλητικών αγώνων.

Στο αστυνομικό τμήμα Επανομής κρατούνται μέχρι αυτή τη στιγμή οι κκ Κώστας Λυκεσάς, Σάββας Πασχαλίδης, Αντώνης Παρταλιός, Χρήστος Βρούλλης,, Γιώργος Τσόπουλος, Βασίλης Μαυροσκάς και Στράτος.

Κατηγορούνται γιατί από κοινού με πάνω από 200 άτομα - παιδιά και γυναίκες - ανήρτησαν πανό στον αγωνιστικό χώρο λίγο πριν την έναρξη αγώνος πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Η διαδικασία σύλληψης κινήθηκε με αφορμή την ακύρωση της έναρξης αγώνος από τον διαιτητή της συνάντησης. Με εντολή εισαγγελέως αστυνομικά όργανα συνέλαβαν τους παραπάνω ενεργούς πολίτες κατά την έξοδό τους από το γήπεδο. Οι ακτιβιστές με τους οποίους επικοινωνήσαμε πριν λίγο μας πληροφόρησαν πως γίνεται διαπραγμάτευση των δικηγόρων τους με τον εισαγγελέα αν θα αφεθούν ελεύθεροι ή θα προσαχθούν με την διαδικασία αυτοφώρου.


Έξω από το ΑΤ έχει συγκεντρωθεί πλήθος κατοίκων που εκφράζουν την υποστήριξή τους στην ενέργεια των ακτιβιστών. Έκκληση από την Κίνηση Πολιτών Επανομής έγινε μέσω φέισμπουκ για ανάγκη για ηθική συμπαράσταση στους 7 συλληφθέντες.

Όπως αναφέρεται "Οι συλλήψεις έγιναν τελείως παράτυπα, στο τέλος της ειρηνικής διαδήλωσης μας σήμερα στο γήπεδο για την κεραία κινητής τηλεφωνίας.
Όποιος μπορεί ας κατέβει μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα. Υπάρχει κόσμος μαζεμένος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.