Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις η καθαριότητα Θερμαϊκού πέρασε στους ιδιώτες εργολάβους


του Ακτιβιστή


Οι σφραγισμένες (ταχυδρομικά σταλμένες ή και οι προσωπικά κατατεθειμένες) προσφορές  από τους εργολάβους καθαριότητας  τελικά υποβλήθηκαν σήμερα στην επιτροπή παραλαβής (και αξιολόγησης;).
Η ανησυχία των διοικούντων με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Αλεξανδρή μήπως και ακυρωθεί από

τους εργαζόμενους η διαδικασία ήταν ολοφάνερη. Γι' αυτό και για ακόμη μια φορά προσέφυγε σε κλήση ισχυρής αστυνομικής δύναμης, η οποία παραβρέθηκε (ασπιδοφόρα και οπλισμένη) περιφρούρησε το δημαρχιακό μέγαρο και αναπτύχθηκε και εντός αυτού ώστε να αποκλειστεί οποιοσδήποτε κίνδυνος.
Οι εργαζόμενοι που έκαναν στάση εργασίας αντιτιθέμενοι στην παραχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες δυστυχώς δεν ήταν αρκετοί. Και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα απουσίαζαν (  γιατί άραγε;) αλλά και η ΠΟΕ-ΟΤΕ έλαμψε δια της απουσίας της.
Σε συζητήσεις με τους εργαζόμενους που κάναμε διαπιστώσαμε πως η κινητοποίηση μάλλον έγινε για την τιμή των όπλων. Η έκβαση της μάχης ήταν από πριν καθορισμένη(;).
Η καθαριότητα στον Θερμαϊκό περνάει λοιπόν για ένα χρόνο, με τίμημα 1.077.883,17 € στους εργολάβους.


Οι ερωτήσεις που θέσαμε στον Γενικό Γραμματέα κ. Λευτέρη Κεραμιδάκη, όπως γιατί δεν προχώρησε η διοίκηση στην αγορά με leasing καινούργιου στόλου απορριμματοφόρων (το κόστος είναι μικρό αναλογικά με τα ανταποδοτικά τέλη που εισπράττονται) απαντήθηκαν με τον γενικό αφορισμό πως δεν είμαστε ποτέ σίγουροι αν η κεντρική εξουσία θα μας δώσει το πράσινο φως για πρόσληψη προσωπικού (5μηνίτες, 8μηνίτες κλπ). Σε όποιες ενστάσεις προσπαθήσαμε να θέσουμε υπήρχε η ανταπάντηση της τροχοπέδης της κυβερνητικής πολιτικής που αντιτίθεται παρά βοηθάει στην περιφερειακή αυτοδιοικητική ανάπτυξη.

Τελικά κατατέθηκαν τέσσερις σφραγισμένες προσφορές. Μικρή σημασία ίσως έχει το όνομα του εργολάβου που θα επιλεγεί. Τα χρήματα είναι σαφώς πολλά για την καθαριότητα κομματιού του Δήμου για χρονικό διάστημα ενός χρόνου. Οι ελπίδες της διοίκησης να κερδίσει δημοσκοπικά και ψηφοθηρικά το χαμένο έδαφος λόγω της άθλιας κατάστασης από τα σκουπίδια που πνίγουν τον Δήμο, πλέον εναποτίθενται στους ιδιώτες επιχειρηματίες καθαριότητας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.