Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

αντιφασιστική εκδήλωση στον Δ. Θερμαϊκού

Ο ενθουσιασμός των παιδιών του Αντιφασιστικού Μετώπου Θερμαϊκού, όπως εκφράστηκε με την οργάνωση της χθεσινής Αντιρατσιστικής εκδήλωσης στο πάρκο των Ν. Επιβατών, είχε να αντιμετωπίσει έναν απρόσκλητο φίλο, τον καιρό.


Από την ώρα που στήθηκαν τα πάντα, (η διαμόρφωση του χώρου είχε ολοκληρωθεί με την ανάρτηση των πανό, ο παιδότοπος με τα μπαλόνια, η έκθεση φωτογραφίας, τα τραπεζάκια των φιλικών οργανώσεων και συλλόγων) άρχισε μια μάχη με τον καιρό. Οι φίλοι που είχαν την ευθύνη του ήχου τέσσερις φορές κάλυψαν τα μηχανήματα. Οι καρέκλες σκουπίστηκαν και ξαναβράχηκαν, οι αφίσες μαζέφτηκαν και ξανααπλώθηκαν. 


Οι φίλοι αντιρατσιστές όμως παρά την επιμονή του αντίθετου καιρού πλήθαιναν. Και στέκοντας αποφασισμένοι να παρακολουθήσουν την ομιλία του Σπύρου Μαρκέτου. Μια εισήγηση πάνω στο φαινόμενο του φασισμού και ρατσισμού και την αντιμετώπισή τους, που αποζημίωσε με το παραπάνω την άρνηση των φίλων μας να αποχωρήσουν από τον χώρο της εκδήλωσης καθώς εκτός από περιεκτική ήταν και πλήρως πρακτική. Τον ευχαριστούμε!! 


Μια φορά διακόπηκε η εισήγηση. Αλλά ο κ. Μαρκέτος και οι φίλοι αντιφασίστες απτόητοι! Μάλιστα ακολούθησαν τοποθετήσεις και ερωτήσεις των παρισταμένων που απαντήθηκαν από τον ομιλητή. 



Είχε προηγηθεί μια τοποθέτηση της εκπροσώπου του Αντιφασιστικού Μετώπου Θερμαϊκού για την δράση τοπικά της κίνησης που συμπεριλάμβανε και κάλεσμα προς του πολίτες της περιοχής να αρθρώσουν τις δράσεις του Αντιφασιστικού Μετώπου. 

Από τους τοπικούς δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Θερμαϊκού και πάλι μόνο οι κκ Μισαλέμης Ιωσήφ και Κουκουρίγκος Βαγγέλης παραβρέθηκαν. Φαίνεται ότι αλλού επικεντρώνουν τις δημόσιες παρουσίες τους οι υπόλοιποι αιρετοί και διαφορετικά εκδηλώνουν τις κοινωνικές και πολιτικές τους ευαισθησίες. 



Ακολούθησε μουσική εκδήλωση που όμως διακόπηκε από την τελευταία δόση βροχόπτωσης εξαιτίας του κινδύνου ηλεκτροπληξίας. 



Η εκδήλωση αποτελούσε προφεστιβαλική εκδήλωση του 16ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης που θα γίνει το επόμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο 5-6-7 Ιουλίου στο στρατόπεδο Παύλου Μελά στην Θεσσαλονίκη. 
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ !!!! Και με καλύτερο καιρό!!!!

από τον http://activistika.blogspot.gr/2013/06/1-0.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.