Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Δ. Βίτσας: Ρεύματα και τάσεις αλλά όχι κάθετες δομήσεις στο νέο ΣΥΡΙΖΑ

"Θα υπάρχουν ρεύματα, τάσεις, απόψεις όχι όμως κάθετες δομήσεις που λειτουργούν ως κόμμα μέσα στο κόμμα" είπε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρης Βίτσας αναφερόμενος στη συμμετοχή των συνιστωσών στο νέο ΣΥΡΙΖΑ, που θα προκύψει μετά το επικείμενο συνέδριο του κόμματος και υπoγράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ως συμμαχικό σχήμα, μετουσίωσε σε πράξη την ιδέα της ενότητας της Αριστεράς.

Παράλληλα ο Δ. Βίτσας πρόσθεσε πως "πριν το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα συνέλθει το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΝ που θα αποφασίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι το κόμμα μας" ενώ υποστήριξε ότι ο λόγος της ανόδου του κόμματος στις εκλογές του 2012 υπήρξε το κάλεσμα της κυβέρνησης της Αριστεράς για ενότητα και η αποφασιστική συμμετοχή στην ανάπτυξη κινημάτων ανατροπής και αλληλεγγύης.
Σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση των συνιστωσών, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δήλωσε "οι συνιστώσες δεν είναι στο ΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά" τονίζοντας ότι "η οικονομική μας δραστηριότητα ελέγχεται κατ' έτος από ορκωτούς λογιστές και την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, είναι διάφανη, «τσιγγούνικη» και πολιτικά αποτελεσματική".
Σε ερώτηση για το θέμα της ποσόστωσης των συνιστωσών στη νέα ΚΠΕ ο Δ. Βίτσας παρέπεμψε σε μεταβατικές διατάξεις που ενδεχομένως θα αποφασίσει το Συνέδριο, ενώ ο ίδιος απάντησε αρνητικά. "Κάθε τάση ή ρεύμα εντός ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει όλες τις δυνατότητες να εκφραστεί. Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να ενσωματώσουμε βασικές δημοκρατικές αρχές, να δυναμώσουμε την πολιτική λειτουργία, καθώς και τα πολιτικά και εκτελεστικά όργανα σε όλα τα επίπεδα, να έχουμε στα όργανα κοινωνική εκπροσώπηση, νέα στελέχη και βεβαίως ισχυρή ποσόστωση φύλου" είπε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ερωτηθείς για τον τρόπο εκλογής του Προέδρου του Κόμματος, ο Δ. Βίτσας υποστήριξε ότι θα πρέπει να γίνεται από το Συνέδριο καθώς "δεν πρόκειται για μονοπρόσωπη εξουσία αλλά για το βάρος της πιο υπεύθυνης πολιτικής εκπροσώπησης και θεωρώ πως ο σ. Αλέξης Τσίπρας τα έχει καταφέρει άριστα και θα συνεχίσει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.