Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσσαλονίκης

Καταγγέλλουμε το κλίμα τρομοκρατίας στην Χαλκιδική
Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τους κατοίκους της Χαλκιδικής που αγωνίζονται ενάντια στην καταστροφή του τόπου τους από την επιχειρούμενη εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Η χθεσινή βίαιη εισβολή των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στα σπίτια των δύο κατοίκων της Ιερισσού, η σύλληψή τους χωρίς προηγουμένως να έχουν κληθεί να παρουσιαστούν στο τμήμα, σε συνδυασμό με το σκηνικό έντασης και πανικού που έστησαν μπροστά στα μάτια των ανηλίκων παιδιών τους αποδεικνύει περίτρανα τι εννοούσε ο πρωθυπουργός με τη φράση «εξόρυξη με κάθε κόστος».

Καταγγέλλουμε το κλίμα τρομοκρατίας και τη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση στην Χαλκιδική και υπενθυμίζουμε στον πρωθυπουργό ότι πρακτικές τέτοιου τύπου δεν συνάδουν με το δημοκρατικό πολίτευμα και τον νομικό πολιτισμό των ευρωπαϊκών κρατών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσσαλονίκης στηρίζει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης που έχουν προγραμματίσει οι επιτροπές αγώνα κατά του χρυσού στην Θεσσαλονίκη.

Σήμερα και αύριο οι επιτροπές αγώνα καλούν στις 6 μ.μ. για μοίρασμα ενημερωτικού υλικού στο άγαλμα Βενιζέλου.

Το Σάββατο 13 Απριλίου υπάρχει ανάλογο κάλεσμα στις 12 π.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου και την Κυριακή μέρα, κατά την οποία θα απολογηθούν οι συλληφθέντες νέα συγκέντρωση στις 11π.μ. έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού καλούν το Σάββατο 13 Απριλίου στα πλαίσια της πανελλαδικής διαμαρτυρίας αλληλεγγύης υπέρ του αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής στις 18:00.
Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.