Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Αντιφασίστες Νέας Μηχανιώνας


το «κάστρο» της Χρυσής Αυγής θα πέσει από μέσα!
Κατερίνα Κλείτσα- Περαία


Η Νέα Μηχανιώνα (που ανήκει στο Δήμο Θερμαϊκού και βρίσκεται έξω από τη Θεσσαλονίκη) είναι μία από τις «αγαπημένες» περιοχές της Χρυσής Αυγής. Εμφανίζονται στις λαϊκές αγορές της περιοχής και μοιράζουν φυλλάδια, μοιράζουν δωρεάν τρόφιμα, ενώ πρόσφατα άνοιξαν και νέα γραφεία στο κέντρο του χωριού.
Την ίδια ώρα όμως, κάτοικοι της περιοχής έχουν πάρει την πρωτοβουλία να παρέμβουν στην τοπική κοινωνία, να μοιράσουν φυλλάδια για τον κίνδυνο που κρύβεται πίσω από την Χρυσή Αυγή και να χτίσουν αντιφασιστικό πυρήνα που να δραστηριοποιείται στη Μηχανιώνα, μία περιοχή, που όπως τόσες άλλες στην Ελλάδα έχει μεγάλη ιστορία προσφυγιάς.
Έτσι, την Παρασκευή 26/4, μία ομάδα περίπου 20 κατοίκων της περιοχής μοιράσαμε αντιφασιστική προκήρυξη στα καταστήματα της Μηχανιώνας, στο κέντρο υγείας σε εργαζόμενους και ασθενείς, στις καφετέριες, κοκ. Η αποδοχή του κόσμου ήταν πολύ θετική και δημιούργησε αισιοδοξία για τα επόμενα βήματά μας.
Η απάντηση της Χρυσής Αυγής ήρθε άμεσα, την επόμενη μέρα 27/4. Ενώ μοίραζαν τρόφιμα στους κατοίκους, συνάντησαν δύο παιδιά που συμμετείχαν στην εξόρμηση, τους απείλησαν και μετά από καυγά που ακολούθησε, κάλεσαν την αστυνομία με σκοπό να κάνουν μήνυση για εξύβριση. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, αλλά τα μέλη της Χρυσής Αυγής αποφάσισαν να μην κάνουν μήνυση.
Η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να τρομοκρατήσει όποια φωνή αντίστασης συναντάει, δεν θα περάσει. Μετά τα πρώτα επιτυχημένα μοιράσματα στη Μηχανιώνα, την επόμενη περίοδο προγραμματίζονται και άλλες εκδηλώσεις και εξωστρεφείς δράσεις, με σκοπό η αντιφασιστική συνείδηση να εξαπλωθεί σε όλη τη Νέα Μηχανιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.